„Te iubesc mamă, dar o să mor”. Durerea unei femei care şi-a găsit copilul de 14 ani într-o baltă de sânge, pe asfalt


Clipe de groază pentru o femeie din Marea Britanie. Fiul său şi-a luat adio în braţele sale, după ce a fost înjunghiat de mai mulţi scandalagii în mijlocul străzii. Copilul a apucat să-i spună cât de mult o iubeşte înainte să închidă ochii.

Băiatul de 14 ani stătea într-o staţie de autobuz din Gorseinon, Swansea, Ţara Galilor, alături de mai mulţi prieteni, când a avut loc atacul sângeros. La un momentdat a apărut un alt grup de 8 adolescenţi puşi pe scandal. Unul dintre ei, tot în vârstă de 14 ani, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat. Din informaţiile poliţiei, victima a fost prinsă în scandalul în care nu avea nicio legătură, disputa fiind aprinsă cu o zi înainte între prietenii săi şi prietenii adolescentului înarmat, relatează The Sun.

Cei 8 scandalagii, între care cel înarmat cu un cuţit, iar altul ţinând în mână o bară de metal, veniseră special în cartierul din Gorseinon căutând „răzbunare”. În jurul orei 18.00 s-au năpustit asupra acestora, lansând un atac neprovocat. Au împins victima lovind-o cu picioarele şi cu bara de metal înainte de a fi înjunghiat. Mama copilului a fost sunată la scurt timp şi a venit la faţa locului alături de partenerul ei, neştiind însă cât de gravă este situaţia. Şi-a găsit băiatul zăcând pe caldarâm, zbătându-se între viaţă şi moarte, în timp ce sângera abundent, notează sursa citată. 

Am țipat iar și iar pentru ca cineva să-mi ajute fiul până când două doamne uimitoare, care au oprit în trafic, au venit să ajute. Mi-am dat topul jos, ca să-l poată folosi pentru a opri sângerarea, dar în câteva minute deja se îmbibase în sânge. Încercam să vorbesc cu el pentru a-l ţine treaz, când, la un momentdat, şi-a pus mâna pe faţa mea şi mi-a spus «Te iubesc mamă, dar o să mor». Am fost nevoită să aud asta de la copilul meu. Mi-a frânt inima, la fel şi femeii care mă ajuta. Pur şi simplu am început să plângem”, a povestit, mama băiatului.

Băiatul a ajuns la spital în stare critică, dar a supraviețuit

După ce a închis ochii, rămânând inconştient, femeia a continuat să-l ţină în braţe şi să-i spună că îl iubeşte. L-a implorat să rămână treaz, iar el a încercat, în ciuda rănilor extrem de grave. Avea zgârieturi pe faţă şi pe picioare, o plagă înjunghiată în piept, diafragma lezată şi o tăietură de 7 cm la ficat. Ca printr-o minune, a fost transportat la spital la timp pentru a fi salvat.

A luptat atât de mult și nu aș putea fi mai mândră. A avut plămânul perforat, ficatul şi diafragma şi este foarte norocos. Suntem foarte norocoşi ca părinţi că avem un astfel de luptător”, a adăugat femeia.

O anchetă a fost deschisă, poliţia identificând agresorii. Atunci când au fost interogaţi, cei 8 indivizi au refuzat să dea detalii în legătură cu atacul, spunând doar: „fără comentarii”. În cele din urmă, oamenii legii l-au depistat pe cel vinovat pentru înjunghiere şi a pledat vinovat pentru vătămare corporală gravă şi pentru deţinerea de armă albă. A primit ca pedeapsă 2 ani de supraveghere acasă de specialiştii de la centrul pentru minori şi o perioadă de 3 luni de monitorizare electronică.

Mama victimei spune însă că a rămas cu o ală traumă după ce a aflat sentinţa celui care era pe punctul de a-i omorî copilul, fiind categorică şi spunând că aceasta ar fi trebuit să includă şi închisoarea şi că va face o campanie de conştientizare pentru a schimba modul în care minorii sunt condamnaţi pe baza gravităţii faptelor lor, scrie Observator.

Comentarii Facebook