Tanti Mița, tractoristă la 76 de ani, un exemplu pentru tineri: „Cât m-o ține Dumnezeu, nu renunț”


Dumitra Andrei, o femeie de 76 de ani, este prima femeie din comuna ei cu permis de conducere și declară cu mândrie că nu va renunța la muncă nici în ruptul capului, deși are o vârstă înaintată.

Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani

Tanti Mița vine la volanul tractorului, zilnic, la târgul de varză din Lungulețu, județul Dâmbovița. Aceasta și-a luat permisul în 1976, din prima, spre surprinderea tuturor. A condus un IMS, un ARO, iar acum a rămas șoferiță pe tractor, despre care spune că e cel mai ușor de condus. „Foarte ușor, foarte ușor! Cu o mână, nu cu două!”, râde tanti Mița povestind cum se conduce tractorul.

Femeia conduce tractorul de aproape 30 de ani și nu are de gând să renunțe prea curând. Tot ea spune că nu îi înțelge deloc pe tinerii care nu vor să muncească.

„Eu, cât m-o ține Dumnezeu, nu renunț, îmi place să fac și acasă ce mai pot, n-oi putea să mai fac și eu ca unul tânăr, dar cred că fac pe jumate mai mult ca el”, a declarat tanti Mița.

Deși multe persoane aflate la o asemenea vârstă onorabilă își petrec timpul relaxându-se după atâția ani de muncă, dâmbovițeanca este excepția de la regulă și refuză să fie sedentară.

Din păcate, însă, sunt și mulți pensionari care deși au o pensie de câțiva lei sunt nevoiți să muncească cu ziua pentru a-și putea cumpăra o pâine și medicamentele.


Comentarii Facebook