Sute de amenzi de la Poliția Locală, anulate pentru că agenții nu știu să scrie corect românește


Judecătorii au anulat sute de amenzi ale Poliției Locale din Bârlad pentru că aveau greșeli gramaticale sau erau indescifrabile. Primăria a cumpărat un dispozitiv în valoare de 60.000 de lei pentru a le corecta greșelile gramaticale, din cauza cărora au fost anulate sute de amenzi.

Aplicația pentru managementul intern al Poliției Locale Bârlad a fost achiziționată în luna decembrie 2022.

În ultimii cinci ani, inspectorii Camerei de Conturi au constatat că 516 procese verbale de contravenție emise de Poliția Locală Bârlad au fost anulate. Primăria a oferit suma de 60.000 de lei pentru achiziția unui soft care să le corecteze greșelile agenților însă situația nu a fost rezolvată în totalitate.

În raportul Camerei de Conturi se mai arată faptul că la Poliția Locală din Bârlad a fost extinsă verificarea ”asupra proceselor verbale de constatare a contravențiilor emise în perioada 2017 - 2022. Urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat anularea unui număr de 516 procese verbale de constatare a contravențiilor, din care 11 anulate după intrarea în circuitul prevăzut de legislația în vigoare. În cazul a două procese verbale de constatare a contravențiilor anulate după intrarea în circuitul prevăzut de legislație, Poliția Locală Bârlad a luat decizia imputării contravalorii amenzilor anulate de la agenții constatatori în cauză. Pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri în viitor, conducerea Poliției Locale Bârlad a actualizat și dezbătut cu salariații procedura operațională care reglementează gestionarea proceselor verbale de constatare a contravențiilor”.

Primăria Bârlad a achiziționat un soft în valoare de 60.000 de lei pentru a le corecta greșelile agenților de poliție însă Camera de Conturi a constatat că acest proces nu a fost finalizat încă, serverul nefiind configurat.

Conform informațiilor noastre, la această dată nu este finalizată activitatea de înregistrare a proceselor verbale de constatare a contravențiilor în aplicație deoarece achiziția a fost realizată în luna decembrie 2022 și nu sunt finalizate procedurile de configurare a serverului și adaptare a platformei în funcție de necesitățile instituției”, mai precizează Camera de Conturi.

Comentarii Facebook