Soțiile soldaților ruși s-au dus la granița cu Ucraina și cer să-și ia bărbații înapoi acasă: „Sunt gata să-i sfâșii pe toți!”


Câteva zeci de soții ale unor militari ruși trimiși pe front s-au adunat la granița cu Ucraina și cer să-și ia bărbații înapoi acasă. Femeile spun că soții lor sunt răniți și că vor merge pe front după ei, dacă nu sunt lăsați să plece. 

Câteva zeci de soții disperate ai unor soldați ruși trimiși pe front s-au prezentat la o bază militară de la granița cu Ucraina și cer ca soții lor, despre care spun că sunt răniți în prima linie, să fie trimiși acasă, scrie Business Insider. O femeie a spus chiar că dacă bărbatul ei nu va fi lăsat să se întoarcă acasă se va duce după el pe front.  

Cele aproximativ 30 de femiei au mers miercuri seara la o bază militară din orașul rusesc Valuiki, la circa 50 de kilometri de regiunea ucraineană Harkiv. 

„Sunt gata să-i sfâșii!”

Disperate, cu lacrimi în ochi, femeile spun că soții lor sunt răniți și cer să fie scoși din Ucraina și trimiși la casele lor. „Sunt gata să-i sfâșii pe toți! Trebuie să facă ceva, trebuie să ia o decizie, trebuie să-i scoată de acolo”, a spus o femeie. „Vrem să fie luați de acolo, pentru că sunt mulți răniți”, a mai transmis o soție.

O altă femeie a spus că, dacă oficialii nu o ajută, va merge ea însăși pe front pentru a-i salva pe soldați, a informat The Insider, citând un raport separat, publicat pe canalul Telegram al postului de știri rus independent Verstka. Nu este clar dacă femeile au primit răspunsurile pe care le căutau. Verstka a raportat că oficialii le ajutau pe femei să-și caute soții.

Raportul vine după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a cerut trupelor sale să se retragă din Herson, primul oraș important și singura capitală regională din Ucraina capturată de Rusia de la începutul invaziei sale în februarie.

Peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși și răniți în Ucraina

Acest anunț a marcat unul dintre cele mai semnificative eșecuri pentru Rusia de până acum în războiul său din Ucraina. Generalul american Mark Milley a estimat miercuri că peste 100.000 de soldați ruși au fost „uciși și răniți” de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit Reuters.  Nu este clar de unde a primit cifrele. Reuters și Insider nu au putut verifica în mod independent numerele. 


Comentarii Facebook