Soluția profesorului Alexandru Rafila pentru ieșirea României din criza sanitară


Profesorul Alexandru Rafila a comentat, miercuri seară, la Sinteza zilei, previziunile INSP privind evoluția pandemiei din România. Fostul reprezentant OMS, actual deputat PSD, a prezentat și soluțiile sale pentru ieșirea României din criza sanitară. 

Vaccinare, sigur, e o soluție, dar nu pentru situația din acest moment în care trebuie să luăm o măsură care să oprească transmiterea. Vaccinarea își va face efectul peste două-trei luni și nu vor mai apărea alte valuri în România.

Dar, în mod evident, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane. Dacă planul acesta legat de interacțiunile umane va fi tergiversat, vor încerca tot felul de chestiuni cosmetice - nu o să-i spună lockdown, o să-i spună carantină de seară sau altfel.

Nu știu ce succes va avea. Sigue, nu e neapărat momentul acum să fim populari, ci trebuie să fim responsabili. Trebuie să ieși public, nu să ameninți oamenii, ci să-i faci să accepte fiecare că cel puțin 3 săptămâni de acum încolo, prin comportamentul nostru, trebuie să reușim să reducem transmiterea.

Și asta înseamnă: să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult, să reacționăm cât mai mult cu alții, dacă suntem nevoiți să ieșim să încercăm să păstrăm distanțarea și să utilizăm în mod corect masca și neapărat trebuie să nu existe evenimente cu număr mare de participanți", a spus Rafila.

Comentarii Facebook