Soldații ucraineni din Insula Șerpilor au fost eliberați. Prima imagine cu aceștia după aproape o lună în care au fost prizonierii rușilor


Prizonierii de război din Insula Șerpilor au fost eliberați în urma unui schimb făcut între Ucraina și Rusia.

Joi, 24 martie, din ordinul președintelui Zelenski, a avut loc primul schimb de prizonieri de război. Zece militari ai noștri au fost eliberați în schimbul a 10 ocupanți capturați”, a postat pe Telegram Iryna Vereshchuk, viceprim-ministru - ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar de Ucraina.

Potrivit lui Vereshchuk, 11 marinari ruși salvați de pe o navă scufundată în apropiere de Odesa au fost, de asemenea, transferați joi în Rusia.

În urma acestui schimb, 19 marinari ucraineni de pe nava de salvare Sapphire, capturați de ruși în timp ce încercau să ia militarii ucraineni de pe insula Zmiinyi (Insula Șarpelui), se întorc acasă, notează Ukrinform.

La sfârșitul lunii februarie Ucraina anunța că marinarii ucraineni au murit pe Insula Șerpilor. Un dialog pe care aceștia l-au purtat cu militarii ruși a fost făcut public: „Suntem o navă militară rusă. Repet: suntem o navă militară rusă. Vă sugerez să lăsați armele jos imediat pentru a evita o vărsare de sânge și decese nejustificate. Dacă nu, veți fi bombardați. Repet: suntem o navă miltară rusă și vă propun să lăsați armele jos. Dacă nu, veți fi atacați. Ați înțeles? Să vă ia .. (dracu)! Lua-v-ar ... (dracu!) cu nava voastră rusă”.


Comentarii Facebook