Soldații ceceni aduși de ruși în Ucraina, pentru a captura mai mulți lideri de la Kiev - FOTO


Militarii ceceni din batalionul Sud al Serviciului Federal de Gardă au fost aduși în Ucraina pentru a lupta alături de ruși. 

Soldații (musulmani) au fost fotografiați cum se roagă  într-o pădure.

Război în Ucraina - Soldații ceceni aduși de ruși în Ucraina

Fiecărui soldat cecen i s-a repartizat un set specific de ținte umane, identificate prin fotografii și descriere, anunţă Daily Mail. Se speculează că liderii ucraineni aflaţi pe lista neagră ar fi cei desemnați de Moscova drept „naziști”. Putin a justificat, de altfel, invazia în Ucraina afirmând, printre altele, că operațiunea urmărește „de-nazificarea” acestei țări.

ceceni1.jpg

Militarii ruşi au bombardat vineri capitala Ucrainei şi oraşele-cheie. Au trecut mai bine de 24 de ore de la începutul invaziei. Mai mulți soldați din Republica Cecenă, o regiune a Federației Ruse cu statut de republică, s-au aliat armatei ucrainene pentru a-i sprijini pe soldații acesteia împotriva rușilor. 

137 de ucraineni morţi şi peste 300 de răniţi - aşa s-a încheiat prima zi de război. Şi Rusia a înregistrat pierderi uriaşe, iar BBC vorbeşte despre 400 de decese în rândul soldaţilor.

Ucrainenii care au rămas în țară sunt extrem de speriați și sunt într-o stare de alerta continuă. Oamenii se ascund în staţiile de metrou sau în beciuri ca să se ferească de rachetele ruşilor. 

Între timp, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că el este ţinta numărul unu a lui Vladimir Putin şi a semnat un decret de mobilizare generală a populaţiei.

Toată tensiunea războiului se simte şi în România. Mii de ucraineni au trecut frontiera ca să caute adăpost şi ajutor în ţara noastră. Sute de români voluntari au venit să le ofere ajutor. 


Comentarii Facebook