Joi 9 Februarie

Șoferii vor putea contesta amenzile de circulație în localitățile de domiciliu. Cum se schimbă legea


Legea care permite șoferilor să conteste contravenţiile în localităţile de domiciliu, nu acolo unde a fost dată amenda, a intrat în vigoare.

În 2019 am depus o propunere legislativă prin care intenționam să stabilesc o competenţă alternativă privind contestarea amenzilor de circulaţie, ori la judecătoriile din localităţile de domiciliu ale contravenienţilor, ori la judecătoriile din localităţile unde s-a petrecut fapta. Iniţiativa a fost înregistrată cu numărul Plx.380/2019, dar nu am reuşit să o promovez şi a fost respinsă”, a transmis, marţi, deputatul Mirela Furtună.

Un şofer din Constanţa care folosea maşina pentru a merge în vacanţă în Bihor şi lua o amendă, pe care o considera incorectă, o putea contesta doar la Bihor. Însă era improbabil ca şoferul să facă toate diligenţele necesare pentru a contesta la Judecătoria din Bihor amenda.

Am considerat necesară aplicarea unei jurisdicţii alternative, astfel încât şoferul să poată contesta amenda şi la Judecătoria din Constanţa, dovezile privind constatarea contavenţiilor putând fi trimise de Poliţie şi colegilor lor din Constanţa”, a mai transmis deputatul.

Mirela Furtună a precizat că Ministerul de Interne s-a opus constant acestei soluţii, inclusiv propunerea colegului Eugen Neaţă a avut punct de vedere negativ de la Guvern.

Comentarii Facebook