Atrocitățile comise de ocupanții ruși în Ucraina sunt fără limite. Ce au descoperit medicii legiști în urma autopsiilor femeilor ucise


Armata rusă a continuat bombardamentele în Ucraina, şi în a doua zi de Paşte. Ocupanții au lovit din nou în vestul şi în centrul ţării, dincolo de ofensiva din est. Rachete au căzut atât în Liov, cât şi în alte cinci gări. Tot azi, noi atrocități au ieșit la iveală. The Guardian scrie că autopsiile efectuate de legiști în nordul Ucrainei arată că femeile au fost violate și torturate înainte să fie executate de soldații ruși. 

Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a spus Vladislav Perovski, un medic legist ucrainean care, împreună cu o echipă de medici, a efectuat zeci de autopsii pe locuitorii din Bucha, Irpin și Borodianka, scrie Antena 3.

Nu putem oferi mai multe detalii, deoarece colegii mei încă mai colectează datele și mai avem sute de cadavre de examinat”, a spus el. 

Echipa lui Perovski a examinat aproximativ 15 cadavre pe zi, multe dintre ele mutilate.  

Există multe cadavre arse și puternic desfigurate care sunt pur și simplu imposibil de identificat”, a spus el.   

Potrivit acestuia, câteva cadavre examinate prezentau semne că victimele au fost ucise de focuri de armă automate, cu peste șase găuri de gloanțe în spate. 

Un medic legist străin care lucrează la nord de Kiev, care a cerut să rămână anonim, a spus că unele cadavre „sunt într-o formă atât de rea încât nu este ușor să găsești semne de violuri și abuzuri sexuale. Dar colectăm dovezi în câteva cazuri de femei despre care credem că au fost violate înainte de a fi ucise”, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook