Dulciurile şi băuturile non-alcoolice care pot da rezultate pozitive la drugtest şi alcooltest, avertismentul specialiștilor


Atenție șoferi: Anumite alimente și băuturi pot afecta rezultatele testelor de droguri! Pe lângă medicamente, există și dulciuri sau băuturi energizante care pot influența aceste teste. La ce fel de alimente trebuie să avem grijă şi mai ales cum ne-am putea demonstra nevinovăţia dacă trecem printr-o astfel de situaţie.

Sunt tot mai multe alimente dar şi băuturi pe care specialiştii le includ pe lista celor pe care n-ar trebui să le consumăm în cazul în care ne urcăm la volan şi asta pentru că pot releva un rezultat pozitiv fie la drugtest, fie la alcooltest. Pe această listă au fost incluse macul, energizantele, berea fără alcool, sau dulciurile cu lichior sau cu puţin alcool sau chiar cornurile cu şampanie. Unele dintre ele dacă sunt consumate în exces pot arăta un rezultat pozitiv.

Specialiştii ne recomandă ca mai bine să stăm departe de ele pentru că ar putea fi foarte greu să ne demonstrăm nevinovăţia. Dacă în unele situaţii rezultatele de sânge arată faptul că nu am consumat substanţe interzise, în alte situaţii ar putea fi nevoie să ajungem în instanţă pentru a ne demonstra nevinovăţia. Sunt cunoscute situaţiile în care şoferii care au folosit apă de gură sau au consumat salată cu oţet au ieşit pozitiv la alcooltest, scrie Observator.

Comentarii Facebook