Sirianul care a distrus peste 100 de tancuri ale Moscovei. Acum anunță că va ajuta Ucraina: „Voi face o movilă de arme rusești”


Suheil Mahmoud Muhammad, cunoscut sub numele de „Abu TOW”, a devenit faimos în timpul războiului din Siria pentru distrugerea a peste 140 de tancuri și avioane aparținând armatei regimului local. Acum vrea să lupte cu rușii, scrie site-ul polonez Onet.

Ceea ce mă îndeamnă să părăsesc frontul sirian și să plec în Ucraina este faptul că regimul rus este un dușman atât al poporului sirian, cât și al Ucrainei. Este un dușman al libertății, al democrației și al drepturilor omului”, explică militantul sirian într-un interviu pentru The New Arab.

Porecla lui, „Abu TOW”, se referă la numele tipului de rachetă antitanc. Potrivit rapoartelor presei, Suheil Mahmoud Muhammad a reușit să distrugă 146 de tancuri, vehicule blindate și avioane controlate de regimul Bashar al-Assad în timpul războiului din Siria.

sirian 2.PNG

„Efectul aroganței lui Putin”

El explică și că tancurile rusești îi masacrează pe „frații și surorile ucrainene”. 

Ceea ce se întâmplă în Ucraina rezultă din aroganța lui Putin”, spune „Abu TOW. „Comunitatea internațională a tăcut despre acțiunile forțelor armate ruse în Siria. Și de aceea Putin crede acum că se poate deplasa spre vest, spre țările NATO. Dacă NATO l-ar fi oprit pe Putin în Siria, el nu ar fi îndrăznit deloc să atace Ucraina”, argumentează el, relatează site-ul polonez.

El amintește că a fost rănit de multe ori și că își dă seama de prețul pe care îl poate plăti: „Cu toate acestea, dacă voi muri în luptă, va fi moartea unui martir. Moarte pentru țara mea, pentru libertatea mea și libertatea poporului sirian”.

sirian 1.PNG

Suheil Mahmoud Muhammad are și un mesaj pentru militarii ruși, „Promit forțelor ruse care îi atacă pe ucraineni că nu îi voi cruța. Voi face o movilă de tancuri și arme rusești pe care le voi distruge imediat ce voi ajunge acolo”.


Comentarii Facebook