Singura femeie din România care are acest nume: S-a mirat chiar și popa la biserică


România Matcașu este numele unei femei din județul Buzău. Prenumele ei este unicat în România.

România vine dintr-o familie cu 16 frați și a fost botezată de însuși Regele Carol al II-lea (8 iunie 1930 – 6 septembrie 1940).

România Matcașu sau „Milica”, așa cum o alintă apropiații, s-a născut în satul Pleșcoi din județul Buzău. Părinții ei nu aveau o situație financiară bună, iar când România s-a născut nu aveau bani de botez. Așa că tatăl femeii a apelat la Regele Carol al II-lea:

Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva. A făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, a declarat România Matcașu.

La vârsta de 16 ani, România s-a angajat la Uzina Tractorul. 

Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit femeia.

Marea dorință a României Matcașu este să boteze o fetiță cu același prenume: ”Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia, scrie BZI.ro.

E tradiție ca de 1 decembrie, la ușa ei să bată zeci de oaspeți. Îi place să aibă casa plină de oameni care țin la ea. Iar, astăzi, România Matcașu sărbătorește din nou!

Romania-Matcasu.jpg

Comentarii Facebook