Duminica 10 Decembrie

Sindicatele din învățământ se pregătesc de grevă şi amenință cu încheierea anului școlar în luna mai


Anul școlar s-ar putea încheia la sfârșitul lunii mai, din cauza grevei generale a profesorilor. Afectate de înghețările salariale, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională a Sindicatelor „Alma Mater" strâng semnături pentru declanșarea grevei generale.  

Așadar, urmează o săptămână decisiva pentru elevi și profesori. În funcție de discuțiile cu Guvernul, anul școlar s-ar putea încheia peste doar 3 săptămâni, cu o lună mai devreme decât în mod normal. Mai exact, 22 mai este termenul limită acordat de cadrele didactice politicienilor, data până la care aceștia trebuie să vină cu soluții concrete pentru problemele lor. 

După trei proteste la Parlament și la Guvern, unde nu au reușit sa se facă auziți, profesorii și-au unit forțele și pichetează în număr și mai mare Guvernul. Cer creșterea salariilor, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă, decontarea navetei și investiții în sistemul de învățământ, scrie Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook