Și Thailanda renunță la vizele pentru cetățenii români! Află de când vei putea călători în acest paradis turistic fără probleme


Guvernul Thailandei anunță că a inclus România pe lista țărilor ai căror cetățeni nu vor mai avea nevoie de viză, asta după ce în urmă cu câteva zile a fost anunțat faptul că cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul. 

Această măsură are ca scop creșterea industriei turismului din Thailanda și urmează a fi aplicată de la 1 iunie 2024. 

Astfel, cabinetul a aprobat marţi o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.

Până acum, românii care voiau să călătorească în Thailanda își puteau lua viza atât online, cât și direct de pe aeroport, caz în care era valabilă doar pentru 15 zile. 

Vize de cinci ani valabile pentru sejururi de 180 de zile 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke, a spus că numărul de ţări eligibile pentru intrarea fără viză va creşte de la 57 la 93. Cele 36 de noi ţări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Mai mult decât atât, în cadrul acestei scheme, sejururile au fost prelungite la 60 de zile, iar 

vizitatorii care doresc să lucreze şi să viziteze, de asemenea, destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. 

Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii... precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri", a spus Chai Wacharonke. 

Studenții străini pot rămâne în Thailanda încă un an după absolvire 

Totodată, Chai Wacharonke a mai declarat că studenții veniți în Thailanda pentru studii superioare vor avea posibilitatea de a rămâne aici încă un an după absolvire. 

Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal", a spus purtătorul de cuvânt. 

Măsurile aprobate de Thailanda vor intra în vigoare sâmbătă, 1 iunie, iar vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care doresc vize de lungă şedere trebuie să aibă în prezent o asigurare de sănătate.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele şi ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locaţii, începând din septembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

Comentarii Facebook