Se întâmplă în Transilvania! Conductă reparată ca în Evul Mediu, cu zeci de dopuri de lemn - VIDEO


Imaginile cu o conductă reparată ca în Evul Mediu cu dopuri din lemn stârnesc uimire pe rețelele de socializare. Imaginile sunt reale și provin din orașul Hațeg. 

Conducta de apă este ”blindată” cu dopuri din lemn pentru a limita pierderile.

Compania ”Apa Prod” Deva confirmă că fotografia este reală și că acea conductă nu a mai fost schimbată din anul 1978, când a fost făcută alimentarea cu apă în zonă.

Contactați de jurnaliștii de la ziarul Informația Văii Jiului, reprezentanții ”Apa Prod” au declarat: ”Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare.  Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson.

Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro. În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 km. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an”, au precizat reprezentanții Apa Prod Deva.

Din imaginile de mai jos se vede că situația este neschimbată de ani de zile. 

Comentarii Facebook