Se încheie starea de alertă? Raed Arafat: Ne dorim să revenim la normalitate


Şeful DSU, Raed Arafat, declară că este posibil ca starea de alertă să nu mai fie prelungită, acest lucru depinzând de evoluţia numărului de noi cazuri COVID-19 înregistrate zilnic. 

La acest moment, a început să scadă (rata de incidenţă a României). Încă există un număr totuşi important  de cazuri în terapie intensivă. Clar că sunt discuţii pentru că ne dorim să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Deci acest lucru depinde stric de evoluţia cazurilor”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai spus că nu exclude nici varianta în care de la sfârşitul lunii martie să nu se mai prelungească starea de alertă

Dacă scăderea continuă şi dacă vedem că impactul pe secţiile de terapie intensivă se stabilizează, înseamnă că nu mai avem probleme (aşa de mari), cu certitudine vor fi luate deciziile potrivite la momentul respectiv. Dacă va fi înainte sau chiar în momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, adică 6 martie, asta rămâne de văzut. Decizia este la luată la un nivel mai înalt, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de evoluţia cazurilor şi pe baza analizelor ce se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, a concluzionat Arafat.

26.466 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ora pe teritoriul României, cu 880 mai puţine cazuri decât în ziua precedentă.  


Comentarii Facebook