Disensiuni în coaliția PSD-PNL? Cîțu despre „taxa pe lux”: Pentru PNL proprietatea privată este sfântă


Ministrul finanțelor provoacă disensiuni în coaliție, după ce a readus în discuție introducerea unor taxe noi pentru românii care câștigă mai bine și cei care dețin mai multe apartamente sau mașini. 

Adrian Câciu a stârnit un val de reacţii în lumea politică după ce a vorbit, într-un interviu la Hotnews, despre necesitatea introducerii unor taxe pe lux, o idee pe care social-democrații o mai aduseseră în discuție în toamnă, la negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare, și cu care liberalii n-au fost de acord, notează Digi 24.

Eu îmi aduc aminte, din păcate, vremea comunismului, când cam asta era: o maşină, o familie - şi atunci greu, stăteai cinci ani de zile să-ţi iei o maşină. Cam aşa sună şi asta. Pentru Partidul Naţional Liberal, şi o spun asta ca o linie roşie, proprietatea privată e sfântă. Oamenii care muncesc, oamenii care au venituri, care au plătit impozite, au plătit taxe, nu trebuie penalizaţi pentru că au avut succes în viaţă, trebuie încurajaţi. Niciodată nu vom fi de acord cu astfel de măsuri”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, la TVR1.

Ministrul de finanțe a spus în interviul acordat pentru Hotnews  că nu i se pare normal să ai același impozit, dacă ai mai multe proprietăți. Prin urmare, el ar fi adeptul unei taxe crescute pentru a doua sau a treia casă. Nu a spus cu cât ar crește și nici de când.

Comentarii Facebook