Joi 7 Iulie

Se fac angajări în armată. Ce salariu are un soldat profesionist


Peste 1.000 de posturi sunt libere în Armata Română, pentru soldaţi profesionişti, atât în Capitală, cât şi în ţară. Pentru aceste posturi, salariile pleacă de la 3.000 de lei net, dar au mai fost scoase la bătaie şi peste 800 de posturi pentru rezervişti voluntari, a mai anunţat Ministerul Apărării.

Cei care îşi doresc o carieră militară, de soldat sau gradat profesionist, se pot înscrie în campania de recrutare şi selecţie, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind 17 iunie 2022. Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română, domiciliul stabil în România şi să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire, scrie Antena 3.

În plus, cei care vor un post în MApN trebuie să fi absolvit minimum 10 clase. Candidaţii nu susţin examene scrise, însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de media de la bacalaureat, dar şi de distanţa la care au domiciliul faţă de unitatea militară pentru care optează, notează sursa citată.

Salariul unui militar profesionist pleacă de la 2.500 de lei, la care se adaugă unele sporuri precum norma de hrană, beneficiile fiind de aproximativ 3.000 de lei. Pentru unele funcţii, în funcţie de arma aleasă, salariul poate depăşi chiar şi 4.500 de lei. De asemenea, în orice post, solda va creşte cu 3% la fiecare trei ani.

Comentarii Facebook