VIDEO - Cine este românul care a escaladat două dintre cele mai înalte vârfuri din lume în 24 de ore, stabilind un record mondial


Gabriel Băicuș, un alpinist din Buzău, a obținut un record. Este primul român care a escaladat două dintre cele mai înalte vârfuri din lume în 24 de ore.

Acesta a escaladat vârfurile Everest și Lhotse în 24 de ore

Vă salut de pe vârful Lhotse de la 8.516 metri pe care l-am atins. Sunt într-un maraton de mai bine de 25 de ore, timp în care am atins două vârfuri. Everest, cel mai mare vârf de pe planetă”, este mesajul filmat de Gabriel Băicuș, după ce a ajuns pe vârful Lhotse.

A fost foarte greu, extraordinar de greu să ajung pe vârf, dar am ajuns. 25 de ore mai târziu, pe vârful Lhotse mă bucur de o vreme extraordinară. Pe Everest nu am avut vreme bună, a bătut vântul foarte tare, abia am putut face câteva fotografii. Acum urmează partea de coborâre”, a mai transmis alpinistul. 

alpinist 1.jpg

Românul a scris pe Facebook despre experiența sa, mulțumind celor care l-au încurajat

După 6 zile am revenit în tabăra de bază. 6 zile foarte intense care mi-au pus limitele la încercare. Am reușit să ating ambele vârfuri, Everest (8.848 m) și Lhotse (8516 m) pe 14 respectiv pe 15 mai”, a transmis buzoianul pe pagina sa de Facebook. 

A fost extrem de greu insa a meritat pe deplin. Când am deschis Internetul am fost copleșit de nenumăratele mesaje de încurajare și susținere primite de la voi. M-am emoționat sa constat că mulți dintre voi ați trăit aceasta aventură alaturi de mine. Va mulțumesc din suflet că îmi sunteți aproape”, a mai transmis acesta. 

 

Comentarii Facebook