Se clatină scaunul? Mercenarii Wagner s-au revoltat și pun la cale o lovitură de stat. Putin: Este o lovitură pentru Rusia


Președintele rus Vladimir Putin a reacționat la informațiile potrivit cărora grupul Wagner plănuiește o lovitură de stat, cu ajutorul unor lideri din armată.

Vladimir Putin i-a făcut trădători. ”Fac apel la cei împinși la provocarea unei rebeliuni militare. Cei care în mod deliberat au mers pe calea trădării, pregătind o rebeliune armată atunci când pregăteați atacuri teroriste, vor fi pedepsiți", a spus Putin. 

Putin a repetat că ”orice tulburări interne reprezintă o amenințare mortală la adresa statalității noastre pentru noi ca națiune.

Este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru și pentru acțiunile noastre de protejare a patriei noastre. O astfel de amenințare se va confrunta cu un răspuns sever”.

Situația din Rostov pe Don rămâne dificilă în timpul revoltei armate. În Rostov, activitatea administrației civile și militare este practic blocată”, a mai spus Putin.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a anunțat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară. Acesta a afirmat că este gata să moară alături de cei 25.000 de oameni ai săi pentru a ”elibera poporul rus”.

Comentarii Facebook