Se cere demisia lui Vladimir Putin, din cauza războiului din Ucraina


Deputați din 18 districte municipale din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino cer demisia președintelui rus Vladimir Putin.

Informația este transmisă de CNN, care citează petiția distribuită de inițiatori, luni, pe Twitter.

Noi, deputații municipali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui Vladimir Putin sunt dăunătoare viitorului țării și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”, se spune în documentul postat Xenia Thorstrom, deputat local al districtului Semenovski din Sankt Petersburg.

Textul petiției este concis și nu  'discreditează' pe nimeni. Dacă sunteți deputat municipal și doriți să vă alăturați, sunteți binevenit”, a precizat Thorstrom.

Consiliul districtului Lomonosovsky din Moscova a cerut, de asemenea, demisia președintelui rus, afirmând, între altele, la adresa lui Vladimir Putin:

Părerile și modelul dumneavoastră de guvernare sunt fără speranță, depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman”.

Săptămâna trecută, deputații municipali din suburbia Smolninskoie a orașului Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat a Federației Ruse să îl demită și să îl pună sub acuzare pentru înaltă trădare pe Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina.

Nikita Yurefev, reprezentantul unui grup de oficiali ruși din Sankt Petersburg, a publicat pe Twitter un mesaj conform căruia ”Consiliul districtului Smolninskoie a trimis o propunere Dumei de Stat prin care cere revocarea lui Putin din funcție pe baza acuzațiilor de înaltă trădare”.

Decizia sa de a începe Operațiunea Militară Specială a dus la 1) moartea militarilor ruși, 2) probleme în economia rusă, 3) extinderea NATO, care s-a dublat”, se spune într-o traducere a tweet-ului lui Yurefev.

Ucraina se militarizează și a primit arme în valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva Rusiei. Toate acestea sunt consecințele deciziei de a începe Operațiunea Militară Specială. Acțiunile lui Putin reprezintă o amenințare la adresa securității Rusiei. El ar trebui îndepărtat!", continuă mesajul.

Într-un interviu acordat Current Time TV, un canal de televiziune în limba rusă din Praga, creat de organizațiile americane Radio Free Europe/Radio Liberty și Voice of America, deputatul municipal Paliuga a recunoscut că șansele ca propunerea de demitere a președintelui să fie preluată de Duma de Stat sunt aproape nule

Dar pentru noi este important ca aceste voci să fie auzite, astfel încât să nu rămână impresia că toată lumea din Rusia susține operațiunea militară specială. Sunt oficiali la nivel municipal care nu o susțin”, a subliniat el.

Comentarii Facebook