Schimb de focuri în interiorul armatei ruse. Buriații și Kadyroviții nu s-au înțeles la împărțirea bunurilor jefuite de la ucraineni


Armata lui Putin pare măcinată de lupte interne, ocupanții ruși au recurs la un schimb de focuri după ce au rămas nemulțumiți de împărțirea bunurilor jefuite de la ucraineni. Altercația s-a produs între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi, în regiunea Herson.

Ofițerii de informații ucraineni au raportat că în noaptea de 28 aprilie a avut un loc un schimb de focuri între trupele de ocupaţie, mai exact între buriați și kadyroviți. Luptele au fost purtate în satul Kiselevka din regiunea Herson, după cum a precizat serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

Motivele conflictului interetnic constau în refuzul buriaților de a desfășura operațiuni militare ofensive și „drepturile inegale” cu cecenii. Aceștia din urmă nu merg deloc în prima linie, rămânând în spate, exclusiv ca „detașamentele de protecție”. Sarcina lor este de a încuraja unitățile ocupante să întreprindă acțiuni de luptă. Cu alte cuvinte, deschid focul asupra celor care încearcă să se retragă. Un alt motiv este distribuirea neuniformă a prăzii. Principalele „profituri” din jaf sunt primite doar de ceceni”, a spus un reprezentant al serviciilor de informații, conform Ziare.com.

Astfel de conflicte ce escaladează adesea în revolte au loc aproape în fiecare zi în armata rusă. Potrivit informațiilor ucrainene, conflicte au apărut și între comandanți și personalul unităților armatei ruse situate în Fedorovka ocupată, regiunea Zaporojie. Soldații ruși au refuzat să intre în ofensivă, așa cum li s-a ordonat.

Comentarii Facebook