Rușii au fost la un pas să îl captureze sau asasineze pe Zelenski. Secret aflat abia acum


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a povestit cum a fost la un pas să fie capturat de forțele ruse sau chiar asasinat, în primele ore ale invaziei.

Zelenski a declarat în presa din Marea Britanie că a petrecut două săptămâni în complexul prezidențial din Kiev, unde rușii au fost aproape de a-l găsi pe el și familia lui, în primele ore ale invaziei, în 24 februarie.

Trupele rusești s-au parașutat la Kiev pentru a-l ucide sau a-l captura pe el și familia lui. ”Înainte de acea noapte, văzusem astfel de lucruri doar în filme”, a declarat Andriy Yermak, șeful său de cabinet.

Focuri de armă au început să se audă în jurul cartierului guvernamental, când s-a lăsat noaptea, în prima zi a războiului. ”Forțele de securitate din interiorul complexului au închis luminile și au adus veste antiglonț și puști de asalt pentru Zelenski și colaboratorii săi”.

Trupele ruse au făcut două încercări de a lua cu asalt complexul prezidențial, în timp ce familia lui Zelenski se afla încă înăuntru. Ambele s-au lovit de forțele prezidențiale.

Atunci s-a vorbit despre oferta ca familia și președintele Ucrainei să fie evacuat de forțele americane și britanice, dar Zelenski a ieșit în curte pentru a înregistra un mesaj video, devenit celebru.

Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, spunea la momentul respectiv președintele Ucraine, când unii bănuiau că a fugiti.

Comentarii Facebook