Marti 25 Februarie

Scandal sexual în MAI: Un înalt ofițer este acuzat că a hărțuit sexual o polițistă


Un scandal de proporții a ieșit la iveală în cadrul Minsiterului Afacerilor Interne, după ce s-a aflat că un înalt ofțier este acuzat de o poliţistă că i-a cerut în mod repetat să întreţină raporturi sexuale cu el şi a ameninţat-o că o va zbura din funcţie, dacă nu va accepta.

După mai bine de un an de hărţuire, angajata de la Interne a depus plângere penală.

Totul a început în iulie 2018, la puțin timp după ce ce fata a ajuns, prin concurs, în Ministerul de Interne. Superiorul i-a promis tinerei în schimbul unor favoruri sexuale o avansare în funcție şi chiar o promovare în rândul ofițerilor, scrie realiatatea.net.

Mai mult, desi bărbatul era căsătorit, că să o convingă pe tânără polițistă să îi cedeze avansurilor i-a promis că vă divorţa de soţie şi că vă începe o noua viață alături de ea. Pentru că nici așa, tânără nu a cedat, a început să-i facă vizite inopinate la locul de munca.

După o perioadă acesta ajunsese să o viziteze și de 6-7 ori pe zi cu scopul de a o verifica și de a face comentarii cu tentă sexuală, iar în timpul verii trecute, bărbatul a urmărit-o pe litoral la Saturn, acolo unde polițista se afla în misiune, și i-a cerut să întrețină relații sexuale cu ea la unul dintre hotelurile MAI din stațiune.

Toate aceste lucruri au fost povestite de tânăra polițistă în plângerea penală depusă pe numele superiorului ei, la mai bine de un an de la începerea avansurilor, în noiembrie 2019. Acum procurorii au deschis un dosar penal și fac cercetări în rem.

Ministerul de Interne precizează, într-un răspuns pentru Mediafax, că un angajat al instituției este cercetat disciplinar după ce o subalternă a depus o plângere penală în care îl acuză pe acesta de hărțuire sexuală și de șantaj.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate”, a precizat Ministerul de Interne într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

De asemena, MAI anunță că va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației și pentru aflarea adevărului.

Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință. De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, mai precizează sursa citată.

Comentarii Facebook