Scandal imens într-o comună din România! Oamenii au băut, fără să ştie, apă contaminată cu arsenic


Situație incredibilă în comuna Măneşti din Prahova, după ce s-a aflat că locuitorii au băut timp de cel puţin o săptămână, direct de la robinet, apă contaminată cu arsenic. Este o substanţă chimică, nu dispare nici măcar după fierbere şi este foarte periculoasă pentru sănătate. Direcţia de Sănătate Publică Prahova este în alertă, iar autorităţile recomandă populaţiei să nu consume sub nicio formă această apă. 

Situația vine după ce HidroPrahova ar fi transmis cu întârziere informația către Primăria Măneşti. Astfel, edilul a reușit să îi anunțe pe localnici abia ieri de problema apei potabile. Între timp, primăria a adus 5.000 de litri de apă potabilă în astfel de containere de câte 1.000 de litri amplasate în centrul celor cinci sate din comună, scrie Observator.

Oamenii sunt sfătuiți să folosească apa contaminată cu arsenic doar pentru spălat şi în scop menajer. Cauza pentru care s-a ajuns la această situație nu a fost încă stabilită, reprezentanții HidroPrahova ar urma să ofere lămuriri în scurt timp. Arsenicul este unul dintre cele mai nocive metale grele şi provoacă otrăvire atunci când este inhalat sau ingerat, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook