Satul de poveste, necunoscut de români, care a devenit una din cele mai căutate atracții în 2023. „A fost accesat de pe Google Maps de 750.000 de ori“


Un sat din România a devenit o atracție turistică la nivel internațional. Satul Murani, situat în județul Timiș, la nu mai puțin de 25 de kilometri de Timișoara, a ajuns să fie accesat de pe Google Maps de nu mai puțin 750.000 de ori, doar în acest an.

Satul Murani aparține de comuna Pişchia, aflată la 25 de kilometri de Timișoara. Se situează într-o vale a pârâului Ludabara şi este înconjurat de câteva dealuri mici, cu o înăţime de circa 30 de metri de la nivelul mării.

domeniu 1.jpg

Până nu demult, nu mulți auziseră de acest loc pitoresc, însă un om de afaceri timișorean a achiziționat vechiul domeniu al baronilor de Munany și l-a transformat într-un loc de agrement şi de relaxare. În prezent, mii de turiști sunt dornici să ajungă la această locație, drept dovadă fiind cele 750.000 de accesări de pe Google Maps.

„În momentul în care noi am venit aici, am găsit un sat foarte pitoresc, frumos, dar cu foarte puține inițiative. Cu o notoritatea extrem de scăzută, exista în limbajul unor timișoreni două cuvinte care nu însemnau prea multe: Murani și Carani, dar nimeni nu făcea diferența între ele.

Unde e amplasat unul, unde e amplasat altul. În acești ani de funcționare, notorietatea satului a explodat și aș vrea să dau un indicator. Am primit de la Google, locația Domeniile Murani a fost accesată de pe Google Maps de 750.000 de ori. Până la finalul sezonului vor fi un milion.

Nu este de mirare că satul a prins viață, a dobândit o notorietate atât de mare. Foarte mulți vizitatori își exprimă mirarea când ajung aici, cum se poate ca atât de aproape de Timișoara să fie o zonă așa de colinară, atât de frumoasă”, a declarat Sorin Prada, proprietarul Domeniilor Murani, potrivit adevărul.ro.

domeniu 2.jpg

Cererea este într-o creștere continuă, iar afaceristul a anunțat că satul Murani va vedea în curând deschiderea unei noi pensiuni, dar și un spațiu de camping.

„În Murani se mai construiește o pensiune, sunt deja două. Se mai construiște un camping, în afară de cel pe care îl facem noi. Iată că se dezvoltă infrastructura turistică.

Locurile de cazare erau cerute de vizitatori. De asta am demarat un proiect amplu cu un camping care va fi dat în folosință în această vară. Va avea 48 de locuri de cazare: căsuțe de două locuri și cabane de șase locuri”, a mai precizat proprietarul Domeniilor Murani, conform aceleiași surse.

FOTO: Zâmbet şi sănătate

Comentarii Facebook