S-a retras din activitate actorul Victor Rebengiuc, după o carieră 70 de ani. Sănătate, maestre!


Victor Rebengiuc s-a retras din activitate, după o carieră de șapte decenii. Maestrul a spus adio, când a urcat pe scenă în piesa ”Tatăl”, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Maestrul a spus că sănătatea nu îi mai permite să continue.

Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, spunea marele actor, acum un an, la digi24.ro.

Victor George Rebengiuc are 90 de ani și s-a născut la București. Este un actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, care a adus o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Are o carieră uriașă, pentru care a primit numeroase premii și distincții de-a lungul timpului. Printre acestea, se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” și Ordinul Național „Steaua României’ în grad de Cavaler, în 2017.

Comentarii Facebook