Rușinos! Jandarmi condamnaţi după ce au fost prinşi că lucrau la o terasă de pe litoral, în timpul programului. Serveau la masă


Caz rușinos pentru Jandarmeria Română. Un maior şi doi subofiţeri de la Jandarmeria din Constanţa au fost condamnaţi de procurori, după ce au lucrat în timpul serviciului la o terasă pe plajă.

Toate aceste fapte au avut loc pe timpul verii, în anul 2022. Cercetările în acest caz au pornit după ce la Direcţia Generală Anticorupţie au fost înregistrate mai multe reclamaţii anonime, scrie Antena 3 CNN.

Astfel că, procurorul de caz desemnat în această situaţie a mers de mai multe ori, dându-se turist, la această plajă, pentru a vedea ce anume se întâmplă.

Aşa a observat, pe parcursul mai multor zile, faptul că un comandant împreună cu doi subalterni desfăşurau activităţi pe plajă la terasa soţiei comandantului. Cei doi subalterni au fost văzuţi când serveau la masă sau în momentul în care închiriau şezlonguri pe o plajă din Constanţa.

În urma acestor probe adunate, s-a demarat o anchetă şi s-a stabilit faptul că cei doi erau, în momentul în care lucrau, trecuţi ca fiind în timpul serviciului şi la Detaşamentul de Jandarmi din Constanţa.

Cei trei au fost condamnaţi de către Parchetul Militar din Bucureşti. Comandantul a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni, cu suspendare, în timp ce subalternii au primit 1 şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Cei trei au achitat şi prejudiciul stabilit la 7.000 de lei.

Comentarii Facebook