Rușii susțin că li s-a interzis intrarea în Republica Moldova, după ce autoritățile din țară au sporit controalele la graniță


La sfârșitul lunii septembrie, autoritățile din Republica Moldova au anunțat că întăresc controlul la frontieră din cauza creșterii fluxului de persoane care intră din Rusia. 

Dacă ne îndoim de onestitatea acestor oameni, atunci le vom interzice intrarea în țara noastră”, a spus șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Muștiață, într-un interviu pentru TV8.md.

La frontieră, autoritățile plănuiesc să-i întrebe pe străini despre scopul sosirii lor în Moldova, disponibilitatea fondurilor pentru cazare și bilete de întoarcere.

Pe 30 septembrie, canalele de telegram care relatau situația de la granițele Rusiei au raportat că Moldova permitea să treacă tinerilor din Rusia doar dacă aveau rude pe teritoriul său. Informația nu a fost pe deplin confirmată. Cu toate acestea, după cum a spus o sursă pentru Meduza, la aeroportul din Chișinău, bărbații ruși riscă să nu primească acceptul de a trece granița

Sursa foto: AFP

Comentarii Facebook