Polițiști locali, trimiși la intervenție pe trotinetă. Cauza: E mai ieftin. „Economie și de carburanți și de timp, circulă mai repede”


Polițiștii locali din Piatra-Neamț vor patrula pe trotinete electrice. Autoritățile locale cred că, motorizați, vor ajunge mai repede la cazuri. Trotinetele au fost alese pentru că sunt mult mai ieftine decât mașinile.  

De curând, Poliția Locală din Piatra-Neamț a semnat un parteneriat cu o firmă care închiriază trotinete în oraș. „O să ajute pe viitor timpul de reacție la eventualele sesizări din partea cetățenilor sau eventual alte situații care implică intervenția polițiștilor locali în acele zone”, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra Neamț. 

Avem instalată pe telefonul mobil personal o aplicație a celor de la firma cu trotinetele și scanăm codul QR și ne deplasăm după deblocarea trotinetei”, spune un politist local. „Până acum nu am mers niciodată, astăzi fiind prima dată când merg cu ea. M-am obișnuit, mi se pare ușor de condus și este un ajutor pentru noi, mai ales pentru a ne deplasa la sesizări. Este o idee foarte bună, ne ajută în munca noastră de zi cu zi, având în vedere că avem deplasări destul de lungi pe străzile municipiului”, a mai spus un agent de la poliția locală Piatra Neamț. 

Polițiști trimiși la intervenție pe trotinetă pe motiv că e mai ieftin

Primarul orașului declară că această idee i-a venit în momentul în care căuta soluții pentru micșorarea costurilor în ceea ce privește combustibilul folosit de mașinile de poliție. „Patru polițiști locali vor utiliza în fiecare zi trotineta fiind o experiență de tipul unui proiect pilot pe care vrem să îl extindem în ideea optimizării costurilor activității poliției locale”, explică Andrei Carabelea, primarul din Piatra-Neamț, potrivit Digi24. 

Și cetățenii sunt încântați de noile mijloace de transport ale polițiștilor: „Economie și de carburanți și de timp, circulă mai repede”, „Din moment ce se străduiesc să ajungă, că-s călare, că-s pe jos, să ajungă!”, sunt doar câteva din comentariile localnicilor. Momentan polițiștii locali au acces la 4 trotinete pentru patrulă. Autoritățile locale și-au propus să extindă colaborarea și în cazul polițiștilor de la circulație.

Sursa foto: Digi24


Comentarii Facebook