Românii se mobilizează! Un grup de tineri produce viziere gratuite pentru mii de medici - FOTO


Un grup de tineri inventatori a pus la punct într-un timp record o vizieră de protecție care reține particulele provenite din tuse, strănut, picături de salivă, secretii nazale. Aceasta poate fi folosită foarte bine de către cadrele medicale, pentru că stocurile sunt și așa epuizate. 

Echipa de la viziere.ro a primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune iar cifrele cresc gradual.

Durata de fabricație a vizierei de protecție a feței pentru medici este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat.

Urmăream un grup internațional de makeri care începuseră să caute soluții tehnice pentru stopa răspândirea virusului. De acolo am reținut că va fi o nevoie de ventilatoare pentru respirat, am cerut feedback-ul unui doctor de la noi care mi-a zis că sunt mai complicat de făcut astea, în schimb mi-a trimis o poză cu echipamentul lor complet. De acolo, am extras viziera, despre care mi-am dat seama că poate fi produsă în fablab-urile și makerspace-urile de la noi”, a explicat Mihai Toma, inițiatorul ideii.

Echipa de inventatori dorește să doneze vizierele.

În afară de resursele umane necesare pentru a confecționa cât mai multe viziere, materialele de care avem nevoie cel mai urgent în acest moment sunt: plăci PETG 0.5 mm, buretele EVA 20mm grosime, bandă scai tip Velcro 20mm lățime, scoci dublu adeziv 20mm, capse pentru capsator de birou și cutii de transport 300(L)x220(l)(sau mai mult) x230(h)mm. Contăm pe voluntari serioși și dedicați, momentan din București, care să ne ajute la realizarea lor pentru ca momentan le asamblăm manual”, a spus și Ionuț Moldovanu, Coordonatorul procesului de producție.

Aceștia recomandă dezinfectarea vizierelor de către utilizatorul acesteia, la primire și după fiecare folosire. Viziera este o masură de protecție suplimentară fată de cele existente pe piață și nu deține în acest moment omologări, fiind produsă într-o situație de maximă necesitate.

Ca studenți la medicină, este datoria noastră să fim parte şi să susținem inițiativele care pot spijini eforturile naționale împotriva COVID-19. Vizierele PET sunt cel mai bun exemplu de de mobilizare de tineret pentru o soluție rapidă şi concretă de protecție a pacienților şi personalului medical. Încurajăm societatea civilă să susțină aceasta inițiativă non-profit şi voluntarii SSMB vor lucra alături de echipa de producție pentru a asigură că un număr cât mai mare de profesionişti beneficiază de viziere", a declarat și Rareș Baloi, Președinte Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti.

ce care pot ajuta sunt invitați să scrie pe contact@viziere.ro cu subiectul #DONAȚIE sau #VOLUNTAR!

Donează bani aici:

Beneficiar: Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti

Cod Fiscal: 18797296

Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901

Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti

Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET

Donatie minima recomandata: 10 RON

Comentarii Facebook