Sambata 28 Ianuarie

Românii află azi dacă intră din nou în lockdown! Klaus Iohannis cere noi restricții


Românii află astăzi dacă intră, sau nu, în lockdown. Klaus Iohannis a convocat o ședință cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei, în urma căreia va anunța care sunt soluțiile pentru limitarea dezastrului sanitar.

Discuțiile vin în contextul în care președintele a recunoscut că valul patru al pandemiei a fost pregătit deficitar. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 18.863 de noi infectări.

561 de persoane şi-au pierdut viața, la care se mai adaugă 13 decese de zilele trecute, raportate abia acum.

574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Toate acestea, 18,863 de cazuri noi de îmbolnăvire COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de Terapie Intensivă și sunt doar raportările zilei de astăzi. 

În realitate, sunt milioane de români afectați. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Și cifrele confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. 

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al 12-lea, pentru a o proteja”, a transmis Klaus Iohannis.


Comentarii Facebook