Duminica 27 Noiembrie

România, în topul producției de biciclete pe piața Europeană. Cu toate acestea, pistele de bicicliști din țară lipsesc cu desăvârșire


România este fruntașă la producția de biciclete, după cum arată datele Eurostat. Cu toate acestea, țara noastră duce o lipsă acută de piste de biciclete, astfel că mersul pe două roți este o adevărată provocare în marile orașe. 

Pe primul loc în topul se află Portugalia, cu 2,9 milioane de biciclete produse anul trecut, România este pe locul doi, cu 2,5 milioane de biciclete. Clasamentul este completat de Italia, Germania şi Polonia. În mare parte, bicicletele produse în ţări din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie, Elveţia, Statele Unite sau Australia.

În total, în anul 2021, vorbim despre exporturi făcute de ţările UE în valoare de  920 de milioane de euro la capitolul biciclete. Am şi importat de cinci ori mai mult şi deşi încercăm să promovăm mersul pe două roţi, pentru că este mai sănătos, pentru că nu poluează, ţara noastră suferă când vine vorba de infrastructură la standarde europene pentru bicicliști, în cele mai mari orașe din țară avem, în prezent, aproximativ 600 kilometri de piste.

Sursa foto: EBS Radio

Comentarii Facebook