Miercuri 24 Aprilie

România a intrat în scenariul 2 de coronavirus: Suspecții sunt depistați și se pregătesc spitalele. Se dau amenzi


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunțat că România intră în Scenariul 2, în care autorităţile îi depistează pe suspecţi şi pregătesc spitalele pentru Scenariile 3 şi 4.

În primele două scenarii ne-am axat pe prevenţie, acum ne extindem la toți contacții. La Bucureşti am suplimentat epidemiologii. Ne pregătim pentru un aflux al cetăţenilor care vin din alte zone. (...) Încă menţinem prevenţia ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. În scenariul 3 vom extinde paturile din spitalele de infecţioase, se pregătesc spitalele de suport care vor prelua non coronavirus. E vorba de aproape 2500 de paturi”, a explicat Nelu Tătaru, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de stat a adăugat că persoanele care vin din „zonele roşii” vor intra în carantină, iar românii care se întorc din „zonele galbene” vor fi izolaţi la domiciliu.

”Ministerul Sănătăţii poate confirma 31 de persoane cu noul coronavirus, din 1.200 de teste care s-au lucrat. La Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Craiova - şi căutăm să adăugăm Braşovul - sunt centre unde se pot face aceste testaţi. Nu ducem lipsă de kituri şi de profesionişti. Colegii noştri fac o muncă titanică, am intrat pe un teren al transmiterii locale, suntem în Scenariul 2, implică depistarea suspecţilor şi pregătirea spitalelor pentru Scenariul 3 şi 4”, a adăugat demnitarul.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri că inspectorii sanitari au dat până acum amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea la domiciliu.

Potrivit lui Nelu Tătaru, inspectorii sanitari au dat până acum amenzi de 300.000 de lei celor care au încălcat izolarea acasă. 

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a dublat numărul de medici epidemiologi din punctele de frontieră.

În prezent, în România sunt 31 de persoane care au coronavirus.

Comentarii Facebook