Român, aflat la bordul unui vapor capturat de către un grup de rebeli din Yemen. Au aterizat pe navă cu un elicopter și au luat echipajul ostatic


O navă cargo a fost atacată de rebelii houthi, în sudul Mării Roșii. 

Ambarcațiunea, care a fost asaltată duminică, se află acum în zona portului Hodeidah din Yemen, relatează Reuters. 

Rebelii armați au luat cu asalt vaporul, au aterizat pe navă cu ajutorul unui elicopter și au luat echipajul ostatic. 

Screenshot 2023-11-21 153157.png

Pirații susțin că vaporul ar aparține Israelului, însă, în realitate, nava este operată de o companie din Japonia.

La bordul navei, numită ,,Galaxy Leader” se află și un român, un electrician de 29 de ani din Constanța, informează Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. 

“Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India.

Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat luni Adrian Mihălcioiu.

Echipajul navei este alcătuit din cetăţeni din Bulgaria, Ucraina, Filipine, Mexic şi România.

Soția tânărului a aflat de cele întâmplate de pe internet.

"A plecat acum două săptămâni, pe data de 6 noiembrie. Avea contract pe 4 luni. Urma să se întoarcă acasă în februarie.   Ultima dată am comunicat cu el sâmbătă seară. A rămas să vorbim duminică, ieri. Însă, nu am mai primit niciun semn de la el. Suntem destul de afectați. Suntem îngrijorați.   El pleacă din 2018 la aceeași firmă, an de an. Nu s-a întâmplat niciodată ceva de genul.

Deocamdată, nu au mai multe informații. Însă, din câte știu și dânșii (MAE- n.r.), el este, încă, pe navă. Și este în siguranță. Mi-au spus că este, în prezent, într-un port în Yemen și s-a declanșat o situație de criză și că fac absolut tot ce le stă în putință să ne ajute." a declarat Denisa Soare, soția marinarului, pentru Digi24.ro.


Comentarii Facebook