Duminica 28 Aprilie

O pisică care s-a pierdut de familia ei a străbătut 1.000 de kilometri ca să își regăsească stăpâna


Lisi, o pisică de trei ani, a călătorit șase luni, 1.000 de km între Franța și Germania, doar pentru a-și găsi stăpâna, de care se pierduse. Totul a început în iunie anul trecut, în Dordogne, când Hildegard Holtschneide și-a părăsit casa pentru a se muta și a se întoarce în orașul natal, Düsseldorf (Germania). Atunci a făcut călătoria cu câinele Henry și pisica Lisi. Femeia s-a oprit pentru noapte într-un hotel din Saint-Cyr-l'École (Yvelines).

Lisi scapă în acea noapte și proprietara ei trebuie să se întoarcă în Germania fără ea. 

„Am căutat-o cu disperare și am sunat la toate asociațiile de protecție a animalelor, adăposturile și medicii veterinari din zonă, dar nimeni nu a văzut-o”, a declarat stăpâna pentru Rheinische Post.

Odată ajunsă la Düsseldorf, Hildegard Holtschneide și-a continuat cercetările sunând lunar diferitele administrații competente. Eforturile ei au rămas fără succes timp de aproape șase luni. Când nu credea că o va mai revedea pe Lisi, Hildegard a primit un e-mail pe 9 noiembrie în care i se spunea că o tânără i-a găsit pisica în Braunschweig, un oraș german situat la 1.000 km de școala Saint-Cyr.

După ce a îngrijit-o câteva zile pe Lisi, studenta în vârstă de 27 de ani pe nume Luka a mers la veterinar pentru a-i face un control pisicii. Astfel, a aflat că felina are o stăpână care o căuta disperată, scrie Le Parisien.

Comentarii Facebook