Relatare despre infernul numit COVID-19: Cazurile grave sunt deja respinse de spital... oamenii sunt lăsați probabil să moară acasă


O familie din București trece prin infernul numit COVID-19, iar un apropiat a ținut să spună public povestea, pentru cei care încă mai cred că totul este o glumă.

Este jale cu virusul acesta, trebuie de urgență închise școlile!

Urmăresc de câteva zile evoluția bolii și a tratamentului la o familie prietenă. Vă pot spune că sistemul medical românesc deja nu mai face față. 

Iată câteva detalii

1. Pacient cu stare accentuată de răceală, stare ce persista de o săptămână aproape, merge la un spital din București. I se prelevează  probe și este trimis acasă cu o rețetă ce conține DOAR vitamine.

2. A doua zi primește pe sms anunțul că e “POZITIV” la testarea Covid. Pe sms!!! Foarte profesionist, omul putea face infarct. Am postat și sms-ul cu pricina.

3. Este sunat în repetate rânduri de la DSP ca să i se ia datele din buletin. Probabil pentru statistică... Este anunțat că va veni o echipă la el acasă pentru a preleva probe de la membrii familiei pacientului. Deși solicită un consult și date suplimentare, eventual un tratament, nu i se dă curs solicitării.

4. Vine o echipă, preia probe de la restul familiei.

5. Starea pacientului se agravează în următoarele trei zile. Este în continuare acasă, nu e sunat decât pentru datele din buletin, iar și iar... Face “tratament” doar cu vitamine. Nu mai poate dormi de durere la spate, nu mai poate mânca. 

6. Între timp soția pacientului, și ea acasă, are simptome generate de Covid, nu are miros, gust, i se face rău. Așteaptă însă rezultatul testului... Au trecut 48 de ore de la testare și nici măcar un sms nu primește...

7. Soțul este în stare și mai gravă, cheamă ambulanța. Este plimbat între mai multe spitale. NU MAI SUNT LOCURI! Până la urmă este readus la Matei Balș și ținut în sala de așteptare. După 6 ore este în sfârșit internat. De pe patul din salon transmite familiei că este un caz fericit, cazuri grave sunt deja respinse de spital... oamenii sunt lăsați probabil să moară acasă... cu vitamine.

8. Starea soției nu s-a ameliorat, dar nici nu a primit rezultatul testului după 56 ore de la prelevarea probelor.

Cei care citiți aceste rânduri înțelegeți că situația este deja foarte gravă! Nu este timpul de acuzat medicii!!! Nu este timpul de acuzat Raed Arafat sau Nelu Tătaru!!! Trăim vremuri foarte grele, imposibil de gestionat bine și de țări mult mai dezvoltate ca România. 

Tot ce avem de făcut este să fim cu toții un pic mai responsabili! 

Fac un apel la ministrul Educației să sisteze în București cursurile în incinta școlilor! Se pot face cursuri on-line o perioadă.

Fac un apel la ministrul Sănătății să gestioneze mai bine suportul dat pacienților afectați de Covid care se tratează acasă! Când sunt sunați să li se indice clar ce au de făcut, ce antivirale să ia. NU DOAR VITAMINE!!! Medicii de familie să prescrie antiviralele respective pe baza diagnosticului pus după testare, pe baza acelor sms-uri sau unor alte înscrisuri venite de la medici. Va fi nevoie ca mulți, foarte mulți români să fie tratați acasă. DAR CU ASISTENȚĂ CONSTANTĂ DE LA DISTANȚĂ!

Cu Dumnezeu înainte!”.

Comentarii Facebook