Duminica 28 Aprilie

Reacţia unui elev după simularea la matematică: „Nu am nevoie de matematică. Nu vreau să lucrez pe 1.000 de euro pe lună, să nu mă mai vrea nici nevasta”


Chiar dacă nu vorbim de un examen, ci doar de un test care pregătește examenul de final de liceu, simularea de Bacalaureat are un rol extrem de important în vederea marelui test din vară. Matematica și Istoria au fost probele obligatorii în funcție de profilul liceului, probe care le-au dat bătăi de cap multor liceeni. 

Un elev din Capitală a spus că matematica nu-i folosește la nimic, pentru că vrea să fie conducător de firmă și influencer.

„Am scris şi eu totul până la subiectul 2, la subiectul trei nu am ştiut nimic", spune Alexandru. 

Recunoaşte - nu îi place matematica. În plus, i se pare că şcoala îl forţează să înveţe mult peste ce are el nevoie să ştie. 

„Nu cred că îmi foloseşte nimic, nici la română, cred că până la timpul perfect compus, până acolo, restul e useless. La matematică tot ce s-a ajuns până la radicali, nu are niciun sens. Eu sunt un om inteligent, nu sunt deştept, nu am luat informaţia din carte, m-am născut cu mintea de conducător. O să fiu conducător de firmă, artist, influencer, o să fiu ceva în viaţă sută la sută. Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Nu vreau să lucrez pe 1.000 de euro pe lună, să nu mă mai vrea nici nevasta”, a precizat Alexandru, pentru Observator

Elevii au susținut proba la Matematică, la simularea BAC 2024. Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși au fost prezenți la examen. Digitalizarea examenului a dat erori. Sistemul a picat în mai multe şcoli, iar elevii au stat la rând ca să le fie scanate lucrările. 

Comentarii Facebook