Reacția revoltătoare a directorului CFR, după ce 30 de copii au stat blocați 8 ore în tren: ”De ce mă întrebați pe mine?”


Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat că nu e treaba lui că 30 de copii care au stat opt ore în tren.

Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (...) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: ”Vor primi când ajung la București”.

Alexandra Dobrescu, mama unuia dintre copii, a povestit la Antena 3 ce s-a întâmplat.

De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani.  Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului”.

În cele din urmă, trenul blocat în câmp cu zeci de copii a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore.

Premierul Florin Cîțu spune că e anormal ce s-a întâmpla.

”Trebuie să răspundă cei care se ocupă ce acest lucru. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit, dar în același timp mi se pare anormal în astfel de situații ca șeful de la CFR Călători sau director să spună că soluția este în altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a declarat Florin Cîțu.


Comentarii Facebook