Războiul a ajuns la 15 km de România! Casele românilor au fost zguduite de unda de șoc, după ce a fost bombardată o bază militară din Ucraina


Potrivit unor surse din cadrul Poliției de Frontieră, atacul a avut loc la ora 07.20, când două rachete rusești au lovit o stație de radio-locație a armatei ucrainene, situată în Loscinovka, la 20 km de Izmail. Atacul a fost resimțit și în România, unde casele locuitorilor din zona Pardina au fost puternic zguduite de unda de șoc.

Atacul a fost anunțat de edilul orașului Izmail, Andrey Abramchenko, precum și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk.

Andrei Abramchenko a precizat că atacul a vizat o stație radar din Cairaclia. Nu se cunoaște deocamdată bilanțul atacului rus, dar primarul le-a cerut celor din Ismail să rămână în locuințe.

Dragi cetățeni din Ismail! A a avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare din satul Loshchynivka. În legătură cu o lovitură cu rachete asupra unei unități militare din Loshchynivka, vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională este complet clarificată”, a transmis Abramchenko.

Atac cu rachete în Cairaclia, satul în care s-a născut regretatul jurnalist sportiv Ioan Chirilă

Întâlnit și sub numele de Loșcinkova, Cairaclia este locul în care s-a născut și regretatul jurnalist sportiv Ioan Chirilă, tatăl artistului Tudor Chirilă și al antrenorului Ionuț Chirilă.

Atac cu rachete asupra stației de radiolocație din Loșcinovka/Cairaclia, raionul Ismail, anunță primarul orașului Ismail. Explozia s- produs la 8 km de satul meu natal. În Cairactia s-a născut Ioan Chirilă, tatăl actorului Tudor Chirilă”, a scris Anatol Popescu, un lider al etnicilor români din regiunea Odesa, marți, pe Facebook.

Comentarii Facebook