Radu Banciu, nouă ieșire de bădăran la adresa Simonei Halep: ”O impostoare, un nimeni, o jucătoare de duzină, o arogantă”


Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani, după ce scandalul de dopaj, iar jurnalistul Radu Banciu continuă tirada de atacuri.

România a sărit în apărarea Simonei Halep, dar mai sunt și voci care o critică.

Nu m-a surprins, pentru că putea să fie o sancţiune şi mai dură având în vedere circumstanţele şi acuzaţiile. Nu este o sancţiune extraordinar de dură, s-ar putea să fie mai dură la apel. Noi nici când ne prinde cu droguri la liceu nu credem. În politică, ai văzut un mare politician prins să zică că a furat?

Toţi politicienii au intrat la puşcărie cu pumnul strâns spundând că sunt nevinovaţi. Tot legat de sport, avem cazul Elenei Udrea, care tuna şi fulgera împotriva justiţiei de pe tot mapamondul. Când a venit verdictul ea fugea din ţară de justiţie. Noi nu avem gena moralităţii. Suntem o naţiune de mârlani. Peste tot, verdictul este luat ca atare, nimeni nu interpreteză un verdict al unei instanţe.

Mă uitam la cazul lui Paul Pogba, nu există nicăieri nicio publicaţie care să susţină ideea că e nevinovat. Te-a prins, eşti dopat. Ea a fost o impostare şi a plătit. Este pentru prima dată, în tenis, când un sportiv este prins cu o astfel de substanţă. Tu eşti un nimeni, mă, erai o jucătoare de duzină. Chiar dacă eşti curat ca lacrima (n.r. problema cu paşaportul biologic) nu te poţi juca cu asta. E ca şi cum eu m-aş duce într-un magazin alimentar, mi-aş băga un obiect contondent sub geacă şi după când vine la mine zic că era o glumă.

Nu era extraordinar de talentată şi dintr-o dată i s-au umflat mâinile, o arogantă venită dintr-o familie care dispreţuia tot. Întrebaţi toate fetele, toate o detestau, nu avea nicio prietenă, nu mai ştia de unde plecase, nu a fost niciodată un sportiv plăcut ochiului. Nu reprezenta nimic, dădea tare într-o minge”, a declarat Radu Banciu, la Prima Sport.

Legat de cazul Simonei Halep, nume mari din România au spus că o susțin. Gică Hagi a spus că alături de ea 200%.

Este un lucru foarte delicat, Cred că se discută şi prea mulţi vorbesc. Eu de obicei sunt mai atent la lucrurile acestea. Cred eu că în situaţiile acestea cel mai bine… Cred că nu există un român căruia nu îi pare rău de tot ce e. Suntem lângă ea 200% cu toţii. Cel mai bine să vorbească avocatul şi Simona, pentru că ei cunosc cel mai bine lucrurile, aşa cum avocatul a vorbit şi a zis nişte lucruri foarte bine punctate şi eu merg pe acest aspect. Cred că se vorbeşte mult, se zice mult şi mulţi îşi dau importanţă şi vorbesc prea mult. Lăsaţi să curgă lucrurile aşa cum trebuie, pentru că cei care ştiu de fapt tot sunt în primul rând avocaţii ei şi Simona care trebuie susţinută de toată România, pentru că un patrimoniu al României şi trebuie să fim lângă ea”, a declarat Hagi.

Simona Halep a fost suspendată patru ani, dar sportiva spune că este o eroare și ea este nevinovată. Decizia de suspendare va fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Avocatul Simonei Halep: ”Am făcut şi teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit şi de Simona, potrivit cantităţilor şi protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieşit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât şi faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă. Toate acestea au fost transmise la ITIA şi ne-am oferit să ne întâlnim cu experţii ITIA să facem încă o dată testele şi să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv. Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferenţe intre proba A şi proba B. Se întâmplă când cantităţile detectate sunt atât de mici, absolut infime. 

ITIA a refuzat orice formă de cooperare, de discuţie, n-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake, au făcut propriile teste cu echipamentele şi metodele lor şi ne-au anunţat că au detectat roxadustat în probele respective. Nu ştiu dacă aş putea vorbi de rea-credinţă, dar cred că ITIA nu e o instituţie îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Sigur, dânşii sunt într-o poziţie de procurori şi înţeleg asta, noi suntem perfect de acord că Simona a avut un test pozitiv. Eram deschişi să discutăm despre o sancţiune pe care s-o acceptăm imediat, dar dânşii nu au fost de acord. Au vrut să tărăgăneze toate procedurile, să folosească experţii ca să lungească toate etapele procedurale.

Nu pot să mă gândesc decât la faptul că o instituţie de acest gen, cu un buget uriaş, simte nevoie de a-şi justifica existenţa, deoarece nu a avut decât câteva cazuri. Când e vorba de un atlet de top, contează cu atât mai mult.

În cadrul discuţiilor pe care le-am avut, dânşii au mizat pe ideea că ar putea determina un soi de recunoaştere al consumului de substanţe interzise. Ştiind profilul Simonei, a spus că niciodată nu vă recunoaşte că a consumat ceva dacă n-a făcut-o, ar fi putut să-i dea şi 100 de ani”.

Comentarii Facebook