Sambata 3 Decembrie

PSD vrea pensii special pentru primari. Iordache: Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap!


Proiectul Codului administrativ a fost respins, miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaţilor, fiind declarat neconstituţional printr-o decizie a CCR, relatează Agerpres. 

În spaţiul public se vehiculează intenţia de a se promova un cod administrativ prin OUG. Are un singur scop propagandistic acela de a-i motiva pe primari prin a primi pensii speciale. Ar fi o mare eroare, PMP militează împotriva pensiilor speciale. Ar fi nedrept faţă de cetăţeni şi o insultă la adresa celor care muncesc", a susţinut Emil Paşcan, deputat PMP.

Florin Iordache a replicat: ”Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap. (...) România merge înainte nu prin atacuri la Curte. România are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reformă administrativă. (...) Primarii au nevoie de pensii speciale”.

Deputatul USR Cristian Seidler: ”Domnule Iordache, să vă intre bine în cap că există o decizie a CCR care spune că pensiile speciale ale primarilor sunt neconstituţionale. Să vă intre bine în cap că, atunci când vom ajunge la guvernare, dumneavoastră nu veţi avea pensii speciale”.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii Facebook