PSD a votat pentru un guvern cu Nicolae Ciucă prim ministru


Conducerea PSD a aprobat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR, dar cu Nicolae Ciucă premier.

Marcel Ciolacu le-ar fi transmis colegilor că varianta primului premier la PNL este una bună, pentru că ei vor avea ministerul Finanțelor pentru următoarele 18 luni, adică banii Guvernului, conform Digi 24. PSD vrea să crească veniturile, deși nu sunt bani la bugetul de stat.

PSD va avea și alte ministere importante în guvern, printre care Transporturi, Muncă, Familie, Apărare, Economie sau Agricultură.

Acesta va supune votului în Consiliul Politic Naţional al PSD, care va avea loc înainte de consultările de la Cotroceni, cele două variante: premier de la PNL sau premier de la PSD. ”O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier și care sunt condițiile”, a spus Marcel Ciolacu luni dimineață, întrebat ce variantă va propune în ședința Consiliului Politic Național. 

Klaus Iohannis va avea luni, începând cu ora 12.00, consultări la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. 

Noua alianță PNL, PSD și UDMR va merge cu o propunere comună. Nicolae Ciucă, generalul în rezervă, este numele agreat de Klaus Iohannis, în timp ce Florin Cîțu, președintele PNL, îl vrea pe Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, care este și prietenul lui apropiat.

Comentarii Facebook