Protest în rândul ambulanțierilor din țară: Mașinile sunt vechi și pun în pericol pacienţii şi echipajele medicale. „Așa nu se mai poate”


O mie de ambulanțieri au anunțat că vor protesta astăzi, 22 noiembrie, în fața Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Sindicaliștii se plâng că serviciile de ambulanță din toate județele au ajuns pe butuci și dau vina pe conducerea DSU. Se plâng de mașini vechi, care pun în pericol pacienții și echipajele medicale. Ambulanțele din toată țara vor avea lipite afișe cu mesajul „Protest național”. 

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical şi cei ai Federaţiei „Ambulanţa” spun că toţi cei care vor participa la protest vin din timpul lor liber, astfel că pacienţii nu vor avea de suferit. „Noi ne revoltăm împotriva sistemului, nu împotriva pacienților. Ei nu au nicio vină că sistemul este corupt și nu dă doi bani pe ei. Pentru asta luptăm de fapt, pentru a schimba această mentalitate. Așa nu se mai poate”, spune un ambulanțier, potrivit Observator. 

În capitală, protestatarii urmează să mergă în marş din Piaţa Revoluţiei până în Piaţa Victoriei, unde se vor opri în faţa Guvernului.
Sursa foto: cotidianul.ro

Comentarii Facebook