Vineri 19 August

Protest în fața Ambasadei Rusiei de la București. Mai mulți cetăţeni de etnie romă au adus un tanc în miniatură pentru manifestație


Mai mulți cetăţeni romi protestează în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, cu ocazia Zilei Rezistenţei Romilor. Manifestanţii au adus un tanc în miniatură, ca reacţie la informațiile recent apărute în presă, potrivit cărora romii din Ucraina au furat un tanc rusesc.

S-a spus despre rromi că au furat un tanc al ruşilor. Noi considerăm că a fost capturat. Am adus cu noi tancul, de fapt, o machetă”, a declarat, la Antena3, unul dintre organizatorii protestului.

Bărbatul a precizat că la eveniment urmează să vină şi refugiaţi romi din Ucraina şi subliniază că mesajul lor trebuie să „dovedească rezistenţa şi solidaritatea”.

La doar câteva zile de la debutul războiului, presa ucraineană a transmis că luptători de etnie romă au capturat un tanc rusesc în regiunea Herson, lângă Kakhovka.

Luptători civili, inclusiv de etnie rromă, au venit în ajutorul forţelor armate ucrainene şi au capturat un tanc rusesc în noaptea de 27 februarie. S-a întâmplat lângă Kakhovka, în satul Liubimovka, în regiunea Herson”, relatează Spotmedia.

Comentarii Facebook