Prognoza meteo 14-27 august 2023 pentru Transilvania. Meteorologii ANM anunţă ploi şi temperaturi de până la 32 de grade


Prognoza meteo 14-27 august 2023 a fost publicată, astăzi, de meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Transilvania regimul termic diurn nu va oscila semnificativ pe tot parcursul intervalului, se va menține la o medie de 32 de grade, doar în ultimile zile va exista o tendință de scădere, spre valori de 30 de grade. Minimele vor debuta cu o valoare medie de 14 grade, dar vor crește treptat, iar pe intervalul 16...24 august se vor situa în jurul a 18 grade, urmând ca la final să mai scadă puțin.

Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18...23 august și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

Prognoza meteo 14-27 august 2023 la munte

Vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză.

Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat din data de 15 august și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara.

Comentarii Facebook