Prințul austriac, acuzat că l-a împușcat pe Ursul Arthur, a dat în judecată ONG-ul Agent Green


Prințul Dimitrie Sturdza și Printul Emanuel de Liechtenstein au dat în judecată ONG -ul Agent Green, care a dezvăluit că ursul Arthur a fost omorât. Se cer despăgubiri de un milion de euro. Cei doi prinți spun că lucrurile prezentate sunt false.

Despre aceasta vanatoare s-au spus mai multe lucruri neadevarate. S-a spus ca a fost o vanatoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vanatoare permisa de ministrul Mediului. A doua minciuna este cea referitoare la faptul ca Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt multi ursi care sunt mult mai mari decat Arthur. Povestea asta e trasa de par. Se pare ca ursul Arthur a fost împușcat la 300 m distanta de o ferma unde a facut ravagii. Domnul Păun spune ca nu ar fi trebuit împușcat masculul asta foarte mare, dar ca ar fi trebuit eliminată o ursoaica cu doi pui. Domnul Păun e finantat din afara, sunt multe tari din Europa de Vest care nu vor sa relocam ursii noștri acolo.

Cele mai multe ONG-uri sunt finanțate din afara. Sa le propunem sa ducă ursi de la noi din tara în țară care le finanțează. Pe timpul lui Ceaușescu, erau între 4.000 si 6.000 de ursi, nu se știe exact, dar acum e sigur ca numărul lor s-a dublat. Dacă Uniunea Europeană ne spune ca ar fi bine sa avem 2.000-3.000 de ursi, ce facem cu restul de 9.000? Eu propun sa impart 1000 la nemți, 800 la francezi etc", explica Prințul Dimitrie Sturdza, potrivit realitateaoltului.ro.

Ursul Arthur, considerat unul dintre cei mai mari urși bruni din România, a fost împușcat în luna aprilie în Covasna de un prinț din Liechtenstein, care a plătit 7.000 de euro.. Din cele spuse de ONG, prințul ar fi trebuit să împuște o ursoaică ce a făcut pagube în zonă și nu ursul emblemă pentru România.

Comentarii Facebook