Luni 6 Februarie

Primele monede cu portretul regelui Angliei, Charles al III-lea, intră de astăzi în circulație


Primele monede cu portretul Regelui Charles al II-lea vor intra, de astăzi, joi 8 decembrie, în circulație prin oficiile poștale din Marea Britanie. Este vorba de un total de 4,9 milioane de monede de 50 de penny. Monetăria Regală spune că numărul total de monede va ajunge în cele din urmă la 9,6 milioane, în funcție de cerere. 

Portretul regelui va apărea pe fața noilor monede, iar pe partea cealaltă va fi comemorată viața și moștenirea Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. O versiune comemorativă a acesteia a fost lansată în octombrie și a înregistrat un număr record de vizitatori pe site-ul Monetăriei Regale în 24 de ore de la apariţia în online. Aproximativ 9,6 milioane de monede de 50 penny vor intra în cele din urmă în circulaţie, în funcţie de cerere.

Astăzi marchează o nouă eră pentru monedele din Marea Britanie, cu efigia regelui Charles al III-lea care apare pe o monedă de 50 de penny în circulaţie. Este o oportunitate fantastică pentru colecţionarii de monede să le adauge la colecţiile lor sau să înceapă una pentru prima dată”, a declarat Rebecca Morgan, directoarea Monetăriei Regale. 

Monetăria Regală a avut responsabilitatea de a produce monede care să poarte efigia monarhului de peste 1.100 de ani şi suntem mândri să continuăm această tradiţie în timpul domniei regelui Charles al III-lea”, a mai spus ea.

Efigia regelui a fost realizată de sculptorul Martin Jennins și a fost aprobată personal de Charles. Conform tradiției, portretul regelui este orientat spre stânga, în direcția opusă portretului reginei Elisabeta. Toate monedele din Marea Britanie care poartă efigia fostului monarh vor rămâne în circulație. 


Comentarii Facebook