Primarul pro-rus al Chișinăului își „dă arama pe față”. Ceban, despre refugiații ucraineni: „Sunt obraznici”


Socialistul Ion Ceban, primar al orașului Chișinău, capitala Republicii Moldova, a venit cu o serie de declarații, care au stârnit controverse. Ion Ceban a lansat joi critici la adresa refugiaților ucraineni, fugiți din calea războiului. 

Ceban a făcut parte din Partidul Socialiștilor, controlat de Kremlin. După ce a eșuat în încercarea de a prelua partidul, condus de fostul președinte Igor Dodon, Ceban a anunțat că își lansează propriul partid.

Atestăm că în această perioadă sunt oameni care au nevoie de asistență, dar avem și oameni care sunt foarte obraznici. Sunt oameni care se comportă inadecvat. Tot ce facem din bunul nostru simț, nu trebuie în instanță finală să fie stricat ca imagine și, nu dă Doamne, să fie pusă în pericol securitatea locuitorilor Chișinău. Acest risc persistă la această etapă”, a declarat Ion Ceban, citat de realitatea.md

În cele din urmă, primarul general al Chișinăului solicită suportul autorităților publice centrale. pentru fortificarea capacităților atât pe direcția de carabinieri, cât și mărirea numărului de agenți de patrulare în oraș. 

Estimăm că în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”, a adăugat edilul.

Comentarii Facebook