Primarul italian viralizat în primul val, mesaj pentru români: ”Daţi forţă ştiinţei aşa cum fac conaţionalii voştri români din Italia"


Primarul Gianfilippo Bancheri, din comuna Delia (Italia), care a devenit viral în primul val pandemic, după ce i-a făcut cu ou și cu oțet e localnicii care refuzau să stea în casă, a reușit acum să îi facă pe mulți locuitori să se vaccineze. 

Oamenii s-au săturat să stea acasă, să nu iasă şi cred acum că, dacă se vaccinează, se vor rezolva şi problemele şi vor relua o viaţă normală. Pentru tineri, le-am explicat că dacă vor să se întoarcă la distracţie, trebuie să se vaccineze”, a declarat Gianfilippo Bancheri, primarul comunei Delia, din Italia, conform observatornews.ro.

Localitatea Delia este din inima Siciliei cu aproape cinci mii de locuitori. Zilele trecute, procentul de vaccinare a depăşit 76%. Dar primarul nu se opreşte aici. "Pentru a avea imunitate trebuie să ajungem la cel puţin 80%. Trebuie să insistăm mai mult", mai spune Gianfilippo Bancheri.

Sunt cam 700 de persoane. Şi s-au vaccinat aproape toate. Mari şi mici. 7.20 Miercuri, alţi 28 de români se vor vaccina. Aşa că, aici, au înţeles. Poate acolo, la voi, încă nu se înţelege bine", spune primarul.

După mine, este o problemă a Guvernului care comunică prost şi, apoi, cred că e vorba şi de un discurs... învechit. Sigur că fiecare alege pentru el. Dar... dacă noi nu ne încredem în ştiinţă, n-ar trebui să facem nimic. Nu ar trebui să folosim telefonul, nu ne uităm la televizor. Nimic. Pentru că totul ţine de ştiinţă. Totul e evoluţie. Numai cu ajutorul vaccinului România poate reîncepe să meargă, să producă, economia îşi poate reveni.

Gianfilippo Bancheri: Daţi forţă ştiinţei, aveţi încredere în ştiinţă, aşa cum facem noi, aşa cum fac conaţionalii voştri români în Italia, cei care se vaccinează în număr foarte mare. Italia a învăţat lecţia în cel mai dur mod”, a mai spus primarul.

Comentarii Facebook